dimarts, 5 de febrer de 2013

Els MOOC que vénen

Llegiu l'article Los cursos online y gratuitos obligan a las universidades a replantear su modelo, publicat a La Vanguardia. Parla dels anomenats MOOC, Massive Open Online Courses, impartits per professionals de prestigi des de les universitats. John Hennessy, president de la Universitat de Stanford, qualifica el fenomen de "tsunami". L'èxit i difusió dels cursos són tals que en algun d'ells s'hi han matriculat 160.000 alumnes d'arreu del món.
Les universitats (particularment, les nostres universitats) hauran d'espavilar-se. El seu model docent, basat en classes magistrals presencials, no té cap avantatge sobre el que pot oferir un curs online: en la universitat, el tracte amb el professor és igualment impersonal, el nombre d'alumnes matriculats per grup sol ser alt i les taxes són cada vegada més cares. Les universitats han de buscar alternatives. La classe presencial continuarà tenint un paper important en la docència, però quan siga realment avantatjós o insubstituïble.
Durant els pròxims dies, l'Àrea de cursos i formació de REHABILITAR convocarà els seus primers cursos. Els anunciarem en aquest bloc. El format dels cursos no sempre serà el mateix, perquè volem ajustar-lo als continguts i objectius de cadascun. No sempre seran presencials ni sempre seran online. Potser determinades combinacions poden ser adequades en cada cas. Les anirem experimentant.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada